Sănătate și igienă

Home/Sănătate și igienă

Una dintre temele cel mai frecvent abordată de către părinții care caută o grădiniță bună este cea a sănătății și igienei. Este normal să fie așa: intrarea în colectivitate înseamnă și un risc de expunere la boli atunci când nu este gestionată corect.

La Magic Land One ne-am asumat cele mai stricte reguli și proceduri interne legate de igienă și punem un accent deosebit pe prevenție și comunicare deschisă și promptă cu părinții.

Rezultatul? Zero cazuri de probleme digestive și rată foarte redusă a îmbolnăvirilor în colectivitate.

Cum este asigurată protecția sănătății copiilor la grădinița Magic Land One?

În mod evident, “prima linie de apărare” sunt părinții. Recomandarea noastră pentru părinți este să nu aducă copilul la grădiniță bolnav. Regula simplă: nu îl aduce dacă are ceva ce nu ai vrea să ia de la grădiniță dacă ar fi sănătos.

Linia doi “de apărare” este asigurată de asistentul nostru medical. În fiecare dimineață, asistentul medical realizează triajul medical al copiilor. Dacă este cazul recomandă izolarea de colectivitate a celor care reprezintă pe moment un pericol pentru starea de sănătate a celorlalți.

În cazul în care, fie în urma controlului medical zilnic la intrarea în grădinița, fie dacă se constată o schimbare a sănătății copilului pe parcursul programului, părinții sunt anunțați imediat și rugați să ia copilul acasă.

Care sunt obligațiile părinților în legătură cu sănătatea copiilor lor la grădinița Magic Land One?

În cazul în care, în urma controlului medical zilnic la intrarea în grădinița, sunt constatate semne de boală, părintele este obligat să ia copilul acasă.

Părinții se obligă să comunice orice schimbare în starea de sănătate a copilului. În cazul în care copilul are o boală contagioasă, chiar dacă copilul nu a fost adus la grădiniță, părintele anunţă conducerea gradiniței.

Părinții se obligă să prezinte avizul medical cu menţiunea „apt pentru a intra în colectivitate” la reîntoarcerea copilului în colectivitate în cazul în care acesta a fost bolnav sau după o absenţă care depăşeşte 3 zile.