Alimentație

Home/Alimentație

Credem că ne diferențiem prin responsabilitatea cu care grădința noastră abordează alimentația copiilor. Pentru că stim că părinții sunt conștienți de importanța unei alimentații corecte la copii, că vor să fie siguri de condițiile de igienă în care este preparată și servită mâncarea copiilor.

Mai mult, ne asigurăm că meniul pe care îl oferim nu este respins de copiii, pentru că atunci – nu-i așa? – degeaba am depus efort să elaborăm meniul cel mai sănătos de pe lume!

Cum este întocmit meniul la grădinița Magic Land One?

Meniul este elaborat în colaborare cu Dr.Flavia Manole, medic nutriționist cu experiență în nutriție pediatrică și colaborăm cu Centrul de Pediatrie “Pediatrul Tău” din Cluj-Napoca înființat de medicul Flaviu Cătinas.

Iată câteva dintre principiile dupa care ne ghidăm:

Calculăm și ne asigurăm că meniul acopere necesarul zilnic de glucide, lipide, proteine și zaharuri
Nu utilizăm aditivi alimentari
Utilizăm produse bio

De unde se aprovizionează grădinița Magic Land One?

Grădinița se aprovizionează de la producători autohtoni cu certificate bio și din magazine specializate; facem totul pentru a oferi un meniu diversificat.

Cum arată un meniu zilnic la grădinița Magic Land One?

Vezi imagine mai jos.

Cum este organizată bucătăria și cum este asigurată igiena alimentară la grădinița Magic Land One?

Bucătăria este situată într-o clădire alăturată grădiniței pentru a evita răspândirea mirosului de mâncare in toată grădinița și pentru a limita accesul persoanelor în zona bucătăriei.

Mâncarea se prepară respectând cu strictețe normele de igienă și protecție alimentara și se iau măsuri de prevenire a contaminării alimentelor în timpul operațiilor de pregatire preliminară.

Igienizarea bucătăriei se face zilnic.

Organizați meniuri speciale pentru zile de naștere?

Nu se organizează meniuri speciale pentru zile de nașteri, dar se accepta gustări dulci aduse de părinți, dacă sunt însoțite de certificatul de conformitate emis de producător (spre exemplu, cofetărie).

VEZI SANATATE SI IGIENA