Alimentație

Mâncare sănătoasă

Credem că ne diferențiem prin responsabilitatea cu care grădința noastră abordează alimentația copiilor. Stim că părinții sunt conștienți de importanța unei alimentații corecte si echilibrate a copiilor, si vor să fie siguri de condițiile de igienă în care este preparată și servită mâncarea.

Mai mult, ne asigurăm că meniul pe care îl oferim nu este respins de copiii, pentru că atunci – nu-i așa? – degeaba am depus efort să elaborăm meniul cel mai sănătos de pe lume!

Meniul cuprinde:

  • Mic dejun (9:00 – 9:30)
  • Gustarea de fructe (11:00)
  • Pranz (12:00 – 13:00)
  • Gustarea de dupa-masa (16:00)
210-2101971_food-clipart-transparent-5-food-groups-cartoon

Mese delicioase

Cum este întocmit meniul la grădinița Magic Land One?

Meniul este elaborat în colaborare cu Dr.Flavia Manole, medic nutriționist cu experiență în nutriție pediatrică și colaborăm cu Centrul de Pediatrie “Pediatrul Tău” din Cluj-Napoca înființat de medicul Flaviu Cătinas.

Iată câteva dintre principiile dupa care ne ghidăm:

 

  • Calculăm și ne asigurăm că meniul acopera necesarul zilnic de glucide, lipide, proteine și zaharuri
  • Nu utilizăm aditivi alimentari
  • Utilizăm produse de calitate
  • Mâncare sănătoasă special concepută pentru cei mici

De unde se aprovizionează grădinița Magic Land One?

Grădinița se aprovizionează de la producători autohtoni cu certificate bio și din magazine specializate; facem totul pentru a oferi un meniu diversificat.

Cum este organizată bucătăria și cum este asigurată igiena alimentară?

Bucătăria este situată într-o clădire alăturată grădiniței pentru a evita răspândirea mirosului de mâncare in toată grădinița și pentru a limita accesul persoanelor în zona bucătăriei.

Mâncarea se prepară respectând cu strictețe normele de igienă și protecție alimentara și se iau măsuri de prevenire a contaminării alimentelor în timpul operațiilor de pregatire preliminară. Igienizarea bucătăriei se face zilnic.

Organizați meniuri speciale pentru zile de naștere?

Nu se organizează meniuri speciale pentru zile de nașteri, dar se accepta gustări dulci sănătoase aduse de părinți (preferabil fructe), dacă sunt însoțite de certificatul de conformitate emis de producător.